Blogi

Obrona pracy doktorskiej

Grafika loga UPP - odnośnik do komunikatu
Polski

 

w dniu 12 lipca 2022r. o godz. 11:00 w sali  Kolegium Rungego  Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu przy ul. Wojska Polskiego 52 odbędzie się

publiczna obrona pracy doktorskiej

mgr inż. Agaty Kingi Kaweckiej

 

Tytuł rozprawy:

 „Opracowanie i charakterystyka jakości innowacyjnych produktów mięsnych dla seniorów”

 

Promotor:

Obrona pracy doktorskiej

Logo UPP
Polski

W dniu 30 czerwca 2022r. o godz. 10:30 w sali Kolegium Rungego Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu przy ul. Wojska Polskiego 52 odbędzie się

 

publiczna obrona pracy doktorskiej

mgr Aleksandry Skoczek-Rubińskiej

 

Tytuł rozprawy:

 „Analiza zachowań żywieniowych  i  ich  wpływ  na  stan  zdrowia  kobiet  w okresie menopauzy”

 

Promotor:

Obrona pracy doktorskiej

logo UPP
Polski

W dniu 13 czerwca 2022r. o godz. 9:15 w sali  Kolegium Rungego  Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu przy ul. Wojska Polskiego 52 odbędzie się

 

publiczna obrona pracy doktorskiej

mgra inż. Krzysztofa Kaweckiego

 

Tytuł rozprawy:

 „Otrzymywanie oraz ocena jakości wędliny drobiowej wzbogaconej dodatkiem oleju rybnego”

 

Promotor:

Publiczna obrona pracy doktorskiej

logo UPP
Polski

W dniu 14 czerwca 2022r. o godz. 11:00 w sali  Kolegium Rungego  Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu przy ul. Wojska Polskiego 52 odbędzie się

publiczna obrona pracy doktorskiej

mgr inż. Ewy Bąkowskiej

 

Tytuł rozprawy:

 „Koloidy asocjacyjne i ich rola w procesie autooksydacji oleju rzepakowego w obecności natywnych związków fenolowych”

 

Promotor:

Jubileusz 60-lecia Wydziału Nauk o Żywności i Żywieniu

Polski

Serdecznie zapraszamy do udziału w uroczystych obchodach Jubileuszu 60-lecia Wydziału Nauk o Żywności i Żywieniu, które odbędą się w dniu 9 czerwca 2022 roku.

Uroczystości odbywać się będą w auli  BIOCENTRUM Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, przy ul. Dojazd 11, w godzinach 11:30 – 13:00.

Zapraszamy na wykład dr Karoliny Łagowskiej

Polski

Szanowni Państwo,

w ramach wykładów organizowanych przez PTNŻ/O Poznański serdecznie zapraszam Państwa na wykład Pani dr Karoliny Łagowskiej,

pt.: "Skuteczność probiotykoterapii w Zespole Policystycznych Jajników", który odbędzie się 13 kwietnia (środa) 2022r. o godzinie 13:00 za pośrednictwem platformy Zoom.

 

Link do spotkania:

https://zoom.us/j/92286997577

Publiczna obrona pracy doktorskiej

Polski

W dniu 21 kwietnia 2022r. o godz. 11:00 w sali Kolegium Rungego Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu przy ul. Wojska Polskiego 52 odbędzie się

publiczna obrona pracy doktorskiej

mgr Emilii Ewy Zawiei

 

Tytuł rozprawy:

 „Wpływ suplementacji betainą na wskaźniki wysiłkowe i biochemiczne w grupie mężczyzn trenujących CrossFit

 

Promotor:

Publiczna obrona pracy doktorskiej

Polski

W dniu 8 kwietnia 2022r. o godz. 10:00 w budynku Stowarzyszenia Absolwentów

Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu przy ul. Wojska Polskiego 69 odbędzie się

publiczna obrona pracy doktorskiej

mgra inż. Michała Krzysztofa Koniecznego

 

Tytuł rozprawy:

 „Wykorzystanie cytometrii z bioobrazowaniem w kontroli bezpieczeństwa procesów w przemyśle spożywczym”

 

Publiczna obrona pracy doktorskiej

Polski

W dniu 7 kwietnia 2022r. o godz. 11:00 w sali  Kolegium Rungego 

Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu przy ul. Wojska Polskiego 52 odbędzie się

 

publiczna obrona pracy doktorskiej

mgra inż. Bartosza Jarosława Zimnickiego

 

Tytuł rozprawy:

 „Analiza SRC jako narzędzie do zarządzania jakością technologiczną mąk waflowych”

 

Publiczna obrona pracy doktorskiej

Polski

że w dniu 4 marca 2022 r. o godz. 11:00 odbędzie się

publiczna obrona pracy doktorskiej

mgra inż. Tianyu Yang

 

Tytuł rozprawy:

 Identification and physicochemical evaluation of lysozyme after thermo-oxidative modification with microwave radiation

 

Promotor:

prof. UPP dr hab. Grzegorz Leśnierowski

Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

Publiczna obrona pracy doktorskiej

Polski

że w dniu 7 lutego 2022 r. /poniedziałek/ o godz. 11:00 odbędzie się

 

publiczna obrona pracy doktorskiej

mgra Łukasza Kaczorowskiego

 

Tytuł rozprawy:

 „Opracowanie zestawu systemów do jakościowej i ilościowej diagnostyki patogenów w mleku wywołujących mastitis i genów lekooporności metodą real-time PCR

 

Promotor:

Publiczna obrona pracy doktorskiej

Polski

że w dniu 21 lutego 2022 r. /poniedziałek/ o godz. 11:00 odbędzie się

 

publiczna obrona pracy doktorskiej

mgra Bartosza Jerzego Hornika

 

Tytuł rozprawy:

 „Opracowanie multipleksowego systemu badań przesiewowych patogenów w mleku wywołujących mastitis i genów lekooporności metodą multipleksowej amplifikacji PCR połączonej z detekcją fluorescencyjną

 

Zajęcia w trybie zdalnym

Polski

 

 

W związku z pogłębiającym się zagrożeniem związanym z rozprzestrzenianiem się wirusa SARS-CoV-2,

wywołującego piątą falę epidemiczną choroby COVID-19, zaostrzonymi zaleceniami sanitarnymi

i zwiększającą się liczbą osób przebywających na kwarantannie lub izolacji,

informujemy uprzejmie, że od jutra, to jest 22 stycznia 2022 roku

WSZYSTKIE ZAJĘCIA dla studentów stacjonarnych i niestacjonarnych,

Publiczna obrona pracy doktorskiej

Polski

Tytuł rozprawy:

„Ocena skuteczności przeciwutleniającej ekstraktów herbaty w obecności chlorowodorku tiaminy i pirofosforanu tiaminy”

 

Promotor:

dr hab. Krystyna Szymandera-Buszka

Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

Recenzenci:

dr hab. Dominik Szwajgier, prof. UP

Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie

 

dr hab. Katarzyna  Mikołajczyk-Bator, prof. UEP

Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu

 

Publiczna obrona pracy doktorskiej

Polski

publiczna obrona pracy doktorskiej

mgr Anny Rogaskiej

 

Tytuł rozprawy:

 

„Opracowanie receptury chlebów bezglutenowych wzbogaconych w wybrane składniki mineralne i ocena ich biodostępności w układach modelowych in vitro i in vivo”

 

Promotor:

prof. UPP dr hab. Julita Reguła

Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

Możliwość uczestnictwa w module Traditional, ethnic and oriental food for human health

Polski

Cel: dostarczenie i poszerzenie wiedzy na temat żywności orientalnej, etnicznej i tradycyjnej, odgrywającej obecnie coraz większą rolę w kreowaniu nowych trendów żywieniowych i poszukiwaniu składników bioaktywnych przeciwdziałających chorobom cywilizacyjnym. Wykorzystanie wiedzy lokalnych społeczeństw, przy obecnej globalizacji gospodarki i możliwości użycia surowców uważanych dotychczas za egzotyczne, wyznacza trendy i stanowi ważne uzupełnienie wiedzy z zakresu nauk o żywności i żywieniu. 

Strony

Subskrybuj RSS - blogi