Blogi

Publiczna obrona pracy doktorskiej

Polski

że w dniu 21 lutego 2022 r. /piątek/ o godz. 11:00 odbędzie się

 

publiczna obrona pracy doktorskiej

mgra Bartosza Jerzego Hornika

 

Tytuł rozprawy:

 „Opracowanie multipleksowego systemu badań przesiewowych patogenów w mleku wywołujących mastitis i genów lekooporności metodą multipleksowej amplifikacji PCR połączonej z detekcją fluorescencyjną

 

Zajęcia w trybie zdalnym

Polski

 

 

W związku z pogłębiającym się zagrożeniem związanym z rozprzestrzenianiem się wirusa SARS-CoV-2,

wywołującego piątą falę epidemiczną choroby COVID-19, zaostrzonymi zaleceniami sanitarnymi

i zwiększającą się liczbą osób przebywających na kwarantannie lub izolacji,

Publiczna obrona pracy doktorskiej

Polski

że w dniu 2 lutego 2022r. /środa / o godz. 12.00 odbędzie się

 

publiczna obrona pracy doktorskiej

mgr Klaudia Anna Kotecka-Majchrzak

 

Tytuł rozprawy:

Identyfikacja markerów peptydowych wybranych nasion roślin oleistych celem badania autentyczności żywności

 

Promotor:

Prof. UPP dr hab. Magdalena Montowska

Publiczna obrona pracy doktorskiej

Polski

Tytuł rozprawy:

„Ocena skuteczności przeciwutleniającej ekstraktów herbaty w obecności chlorowodorku tiaminy i pirofosforanu tiaminy”

 

Promotor:

dr hab. Krystyna Szymandera-Buszka

Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

Recenzenci:

dr hab. Dominik Szwajgier, prof. UP

Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie

 

dr hab. Katarzyna  Mikołajczyk-Bator, prof. UEP

Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu

 

Publiczna obrona pracy doktorskiej

Polski

publiczna obrona pracy doktorskiej

mgr Anny Rogaskiej

 

Tytuł rozprawy:

 

„Opracowanie receptury chlebów bezglutenowych wzbogaconych w wybrane składniki mineralne i ocena ich biodostępności w układach modelowych in vitro i in vivo”

 

Promotor:

prof. UPP dr hab. Julita Reguła

Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

Możliwość uczestnictwa w module Traditional, ethnic and oriental food for human health

Polski

Cel: dostarczenie i poszerzenie wiedzy na temat żywności orientalnej, etnicznej i tradycyjnej, odgrywającej obecnie coraz większą rolę w kreowaniu nowych trendów żywieniowych i poszukiwaniu składników bioaktywnych przeciwdziałających chorobom cywilizacyjnym. Wykorzystanie wiedzy lokalnych społeczeństw, przy obecnej globalizacji gospodarki i możliwości użycia surowców uważanych dotychczas za egzotyczne, wyznacza trendy i stanowi ważne uzupełnienie wiedzy z zakresu nauk o żywności i żywieniu. 

Publiczna obrona pracy doktorskiej

Polski

W dniu 4 listopada 2021 r. /czwartek/ o godz. 11.00 w sali  Kolegium Rungego  Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu przy ul. Wojska Polskiego 52 odbędzie się

 

publiczna obrona pracy doktorskiej

mgr inż. Anny Marii Radziejewskiej

 

Tytuł rozprawy:

 

„Analiza wpływu transporterów Pcft, Rfc, Dmt1, Tfr2 na gospodarkę folianami i żelazem”

 

 

Promotor:

Publiczna obrona pracy doktorskiej

Polski

W dniu 8 października 2021 r. /piątek/ o godz. 10.00 w sali im. Prof. dra Stanisława Lecha Jankowskiego w budynku Wydziału Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu przy ul. Wojska Polskiego 31 odbędzie się

 

publiczna obrona pracy doktorskiej

 

mgr inż. Marty Stefanii Burzyńskiej

Strony

Subskrybuj RSS - blogi