Technologia Żywności i Żywienie Człowieka - Studia stacjonarne I stopnia
Egzamin inżynierski
Zagadnienia, których znajomość potwierdza osiągnięcie założonych efektów uczenia się na studiach inżynierskich, stacjonarnych na kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka znajdują się w następujących plikach do pobrania:
Blok Technologiczny
- Przetwórstwo surowców roślinnych i zwierzęcych,
- Ogólna technologia żywności,
- Inżynieria procesowa w technologii żywności,
- Żywienia człowieka 1.
Blok Żywieniowy:
- Towaroznawstwo produktów spożywczych i technologia produkcji potraw,
- Ogólna technologia żywności,
- Inżynieria przemysłu gastronomicznego,
- Żywienie człowieka 2.
Egzamin inżynierski jest egzaminem składanym przed komisją powołaną przez Prodziekana ds. Studiów. Jest egzaminem ustnym, z zachowaniem zasady losowania pytań. Warunkiem uzyskania pozytywnej końcowej oceny jest pozytywna odpowiedź studenta na pytanie z każdego z obowiązujących bloków tematycznych (szczegóły do pobrania z pliku - Zasady egzaminu inżynierskiego).
Technologia Żywności i Żywienie Człowieka - Studia niestacjonarne I stopnia
Egzamin inżynierski
Zagadnienia, których znajomość potwierdza osiągnięcie założonych efektów uczenia się na studiach inżynierskich, niestacjonarnych na kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka znajdują się w następujących plikach do pobrania:
Blok Technologiczny:
- Przetwórstwo surowców roślinnych i zwierzęcych,
- Ogólna technologia żywności,
- Inżynieria procesowa w technologii żywności,
- Żywienie człowieka 1.
Blok Żywieniowy:
- Towaroznawstwo produktów spożywczych i technologia produkcji potraw,
- Ogólna technologia żywności,
- Inżynieria przemysłu gastronomicznego,
- Żywienie człowieka 2.
Egzamin inżynierski jest egzaminem składanym przed komisją powołaną przez Prodziekana ds. Studiów. Jest egzaminem ustnym, z zachowaniem zasady losowania pytań. Warunkiem uzyskania pozytywnej końcowej oceny jest pozytywna odpowiedź studenta na pytanie z każdego z obowiązujących bloków tematycznych (szczegóły do pobrania z pliku - Zasady egzaminu inżynierskiego).
Technologia Żywności i Żywienie Człowieka - Studia stacjonarne II stopnia
Egzamin magisterski
Egzamin dyplomowy magisterski na kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka jest egzaminem ustnym składanym przed komisją, w skład której wchodzą następujące osoby: przewodniczący komisji, promotor oraz recenzent pracy dyplomowej.
Szczegóły dotyczące zasad egzaminu dyplomowego magisterskiego oraz zagadnienia obowiązujące w ramach egzaminu dyplomowego dostępne są do pobrania w plikach poniżej:
Zasady egzaminu magisterskiego
Zagadnienia na egzamin magisterski
Wszystkie kwestie dotyczące egzaminu dyplomowego i ukończenia studiów regulują zapisy Regulaminu Studiów Uniwersytetu Przyrodniczego przyjętego Uchwałą nr 319/2019 Senatu UP z dnia 3 lipca 2019 roku obejmujący załącznik do Zarządzenia Rektora nr 66/2021 z dnia 11 maja 2021
Technologia Żywności i Żywienie Człowieka - Studia niestacjonarne II stopnia
Egzamin magisterski
Egzamin dyplomowy magisterski na kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka jest egzaminem ustnym składanym przed komisją, w skład której wchodzą następujące osoby: przewodniczący komisji, promotor oraz recenzent pracy dyplomowej.
Szczegóły dotyczące zasad egzaminu dyplomowego magisterskiego oraz zagadnienia obowiązujące w ramach egzaminu dyplomowego dostępne są do pobrania w plikach poniżej:
Zasady egzaminu magisterskiego
Zagadnienia na egzamin magisterski
Wszystkie kwestie dotyczące egzaminu dyplomowego i ukończenia studiów regulują zapisy Regulaminu Studiów Uniwersytetu Przyrodniczego przyjętego Uchwałą nr 319/2019 Senatu UP z dnia 3 lipca 2019 roku obejmujący załącznik do Zarządzenia Rektora nr 66/2021 z dnia 11 maja 2021
Jakość i bezpieczeństwo żywności- Studia stacjonarne I stopnia
Egzamin inżynierski jest egzaminem składanym przed komisją powołaną przez Prodziekana ds. Studiów. Jest egzaminem ustnym, z zachowaniem zasady losowania pytań. Warunkiem uzyskania pozytywnej końcowej oceny jest pozytywna odpowiedź studenta na pytanie z każdego z obowiązujących bloków tematycznych.
Treści zagadnień obowiązujących na egzaminie inżynierskim, których znajomość potwierdza osiągnięcie założonych efektów kształcenia na studiach inżynierskich stacjonarnych na kierunku Jakość i Bezpieczeństwo Żywności znajdują się w następujących plikach do pobrania:
Dietetyka - Studia stacjonarne I stopnia
Zasady egzaminu licencjackiego
Egzamin licencjacki jest składany przed komisją, powołaną przez Prodziekana ds. Studiów. Jest to egzamin ustny, z zachowaniem zasady losowania pytań - jedno pytanie z każdego bloku tematycznego. Warunkiem uzyskania pozytywnej oceny końcowej jest pozytywna odpowiedź studenta na pytanie z każdego z obowiązujących bloków tematycznych. Treści zagadnień, których znajomość potwierdza osiągnięcie założonych efektów kształcenia na studiach licencjackich stacjonarnych na kierunku Dietetyka znajdują się w następujących plikach do pobrania:
ZAGADNIENIA OBOWIĄZUJĄCE OD ROKU AKADEMICKIEGO 2023/24
Dietetyka - Studia niestacjonarne I stopnia
Zasady egzaminu licencjackiego na kierunku Dietetyka
Egzamin licencjacki jest składany przed komisją, powołaną przez prodziekana ds. studiów. Jest to egzamin ustny, z zachowaniem zasady losowania pytań - jedno pytanie z każdego bloku tematycznego. Warunkiem uzyskania pozytywnej oceny końcowej jest pozytywna odpowiedź studenta na pytanie z każdego z obowiązujących bloków tematycznych. Treści zagadnień, których znajomość potwierdza osiągnięcie założonych efektów kształcenia na studiach licencjackich niestacjonarnych na kierunku Dietetyka znajdują się w następujących plikach do pobrania:
ZAGADNIENIA OBOWIĄZUJĄCE OD ROKU AKADEMICKIEGO 2023/24
Dietetyka - Studia stacjonarne II stopnia
Egzamin magisterski
Egzamin dyplomowy magisterski na kierunku Dietetyka jest egzaminem ustnym składanym przed komisją, w skład której wchodzą następujące osoby: przewodniczący komisji, promotor oraz recenzent pracy dyplomowej.
Szczegóły dotyczące zasad egzaminu dyplomowego magisterskiego oraz zagadnienia obowiązujące w ramach egzaminu dyplomowego dostępne są do pobrania w plikach poniżej
Zasady egzaminu magisterskiego
Zagadnienia na egzamin magisterski:
Wszystkie kwestie dotyczące egzaminu dyplomowego i ukończenia studiów regulują zapisy Regulaminu Studiów Uniwersytetu Przyrodniczego przyjętego Uchwałą nr 319/2019 Senatu UP z dnia 3 lipca 2019 roku obejmujący załącznik do Zarządzenia Rektora nr 66/2021 z dnia 11 maja 2021
Dietetyka - Studia niestacjonarne II stopnia
Egzamin magisterski
Egzamin dyplomowy magisterski na kierunku Dietetyka jest egzaminem ustnym składanym przed komisją, w skład której wchodzą następujące osoby: przewodniczący komisji, promotor oraz recenzent pracy dyplomowej.
Szczegóły dotyczące zasad egzaminu dyplomowego magisterskiego oraz zagadnienia obowiązujące w ramach egzaminu dyplomowego dostępne są do pobrania w plikach poniżej
Zasady egzaminu magisterskiego
Zagadnienia na egzamin magisterski:
Wszystkie kwestie dotyczące egzaminu dyplomowego i ukończenia studiów regulują zapisy Regulaminu Studiów Uniwersytetu Przyrodniczego przyjętego Uchwałą nr 319/2019 Senatu UP z dnia 3 lipca 2019 roku obejmujący załącznik do Zarządzenia Rektora nr 66/2021 z dnia 11 maja 2021