Technologia Żywności i Żywienie Człowieka - Studia stacjonarne I stopnia
Zasady egzaminu inżynierskiego
Zagadnienia, których znajomość potwierdza osiągnięcie założonych efektów kształcenia na studiach inżynierskich, stacjonarnych na kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka:
Jakość i Bezpieczeństwo - Studia stacjonarne I stopnia
Egzamin inżynierski jest egzaminem składanym przed komisją powołaną przez Prodziekana ds. Studiów. Jest egzaminem ustnym, z zachowaniem zasady losowania pytań. Warunkiem uzyskania pozytywnej końcowej oceny jest pozytywna odpowiedź studenta na pytanie z każdego z obowiązujących bloków tematycznych.
Treści zagadnień obowiązujących na egzaminie inżynierskim, których znajomość potwierdza osiągnięcie założonych efektów kształcenia na studiach inżynierskich, niestacjonarnych na kierunku Jakość i Bezpieczeństwo Żywności znajdują się w następujących plikach do pobrania:
Dietetyka - Studia stacjonarne I stopnia
Zasady egzaminu licencjackiego w roku akademickim 2017/2018
Egzamin licencjacki jest egzaminem składanym przed komisją powołaną przez Prodziekana ds. Studiów. Jest egzaminem ustnym, z zachowaniem zasady losowania pytań - jedno pytanie z każdego bloku tematycznego. Warunkiem uzyskania pozytywnej końcowej oceny jest pozytywna odpowiedź studenta na pytanie z każdego z obowiązujących bloków tematycznych.
Egzamin licencjacki po VI semestrze studiów na kierunku "Dietetyka " obejmuje zagadnienia z następujących przedmiotów kierunkowych:
Dietetyka - Studia stacjonarne II stopnia
Egzamin dyplomowy jest egzaminem ustnym składanym przed komisją, w skład której wchodzą następujące osoby: przewodniczący, promotor oraz recenzent pracy dyplomowej.
Egzamin dyplomowy obejmuje zagadnienia z następujących przedmiotów kierunkowych:
- Żywienie człowieka
- Dietetyka i Dietetyka Pediatryczna
- Towaroznawstwo i produkcja potraw dietetycznych z elementami żywności funkcjonalnej
Analityka żywności - Studia stacjonarne II stopnia
Studia stacjonarne II stopnia magisterskie
Technologia Żywności i Żywienie Człowieka - Studia niestacjonarne I stopnia
Egzamin inżynierski – studia niestacjonarne
Zasady egzaminu inżynierskiego
Zagadnienia, których znajomość potwierdza osiągnięcie założonych efektów kształcenia na studiach inżynierskich, niestacjonarnych na kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka:
Moduł technologiczny:
- Ogólna technologia żywności,
- Inżynieria procesowa,
- Podstawy żywienia człowieka.
Moduł Żywieniowy:
- Ogólna technologia żywności,
- Inżynieria przemysłu gastronomicznego,
- Żywienie człowieka.
Egzamin inżynierski jest egzaminem składanym przed komisją powołaną przez Prodziekana ds. Studiów. Jest egzaminem ustnym, z zachowaniem zasady losowania pytań. Warunkiem uzyskania pozytywnej końcowej oceny jest pozytywna odpowiedź studenta na pytanie z każdego z obowiązujących bloków tematycznych.
Zagadnienia, których znajomość potwierdza osiągnięcie założonych efektów kształcenia na studiach inżynierskich, niestacjonarnych na kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka znajdują się w następujących plikach do pobrania:
- Inżynieria przemysłu gastronomicznego
- Inżynieria procesowa
- Ogólna technologia żywności
- Podstawy żywienia człowieka
- Żywienie człowieka
Dietetyka - Studia niestacjonarne I stopnia
Zasady egzaminu licencjackiego na kierunku Dietetyka
w roku akademickim 2017/2018
Egzamin licencjacki jest egzaminem składanym przed komisją powołaną przez Prodziekana ds. Studiów. Jest egzaminem ustnym, z zachowaniem zasady losowania pytań - jedno pytanie z każdego bliku tematycznego. Warunkiem uzyskania pozytywnej końcowej oceny jest pozytywna odpowiedź studenta na pytanie z każdego z obowiązujących bloków tematycznych.
Egzamin licencjacki po VI semestrze studiów na kierunku "Dietetyka" obejmuje zagadnienia z następujących przedmiotów kierunkowych: