Maturzysto! Rozpoczynasz nowy etap w życiu, a studia pierwszego stopnia to pierwszy krok. Wybierz jeden z dostępnych kierunków i uzyskaj tytuł licencjata lub inżyniera. Absolwent studiów pierwszego stopnia, po obronie pracy dyplomowej zdobywa wykształcenie wyższe zawodowe. Warunkiem dostania się na studia licencjackie i inżynierskie jest zdanie egzaminu maturalnego oraz osiągnięcie wymaganego progu punktowego. Ukończenie studiów pierwszego stopnia pozwala kontynuować naukę na studiach drugiego stopnia (magisterskich) lub studiach podyplomowych.
Dietetyka
Forma studiów: stacjonarna i niestacjonarna
Limity przyjęć: 90
Start: od semestru zimowego (rekrutacja prowadzona latem)
Czas trwania studiów: 6 semestrów
Tytuł: licencjat
Wymagania rekrutacyjne: https://up.poznan.pl/kandydat/stopien-1/dietetyka
Jakość i bezpieczeństwo żywności
Forma studiów: stacjonarna
Limity przyjęć: 45
Start: od semestru zimowego (rekrutacja prowadzona latem)
Czas trwania studiów: 7 semestrów
Tytuł: inżynier
Wymagania rekrutacyjne: https://up.poznan.pl/kandydat/stopien-1/jakosc-i-bezpieczenstwo-zywnosci
Projektowanie żywności
Forma studiów: stacjonarna
Limity przyjęć: 45
Start: od semestru zimowego (rekrutacja prowadzona latem)
Czas trwania studiów: 6 semestrów
Tytuł: licencjat
Wymagania rekrutacyjne: https://up.poznan.pl/kandydat/stopien-1/projektowanie-zywnosci
Technologia żywności i żywienie człowieka
Forma studiów: stacjonarna i niestacjonarna
Limity przyjęć: 90
Start: od semestru zimowego (rekrutacja prowadzona latem)
Czas trwania studiów: 7 semestrów
Tytuł: inżynier
Wymagania rekrutacyjne: https://up.poznan.pl/kandydat/stopien-1/technologia-zywnosci-i-zywienie-czlowieka