OBRONA PRACY DOKTORSKIEJ

Przewodnicząca Rady Naukowej Dyscypliny

Technologia Żywności i Żywienia

Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu

Publiczna obrona pracy doktorskiej

W dniu 12 grudnia 2024r. o godz. 11:30 w sali 106 budynku Wydziału Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu przy ul. Wojska Polskiego 31 odbędzie się

 

publiczna obrona pracy doktorskiej

mgr Eweliny Żuk 

 

Tytuł rozprawy:

„Ocena wpływu fitoestrogenów sojowych na regulację endogennej syntezy choliny i gromadzenia lipidów w wątrobie”

 

Promotor:

prof. UPP dr hab. Agata Chmurzyńska

Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

Recenzenci:

prof. dr hab. Joanna Gromadzka-Ostrowska

Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

 

prof. dr hab. dr n. med. Renata B. Kostogrys

Uniwersytet Rolniczy im. H. Kołłątaja w Krakowie

 

dr hab. Adam Jurgoński, prof. instytutu

Polska Akademia Nauk Olsztyn

 

Rozprawa doktorska została złożona do wglądu w Bibliotece Głównej Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu przy ul. Witosa 45. Streszczenie rozprawy doktorskiej i recenzje zamieszczone są na stronie Wydziału Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, zakładka Awanse naukowe – Przewody doktorskie.