OBRONA PRACY DOKTORSKIEJ

Przewodnicząca Rady Naukowej Dyscypliny

Technologia Żywności i Żywienia

Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu

Publiczna obrona pracy doktorskiej

W dniu 9 grudnia 2024r. o godz. 11:00 w sali Kolegium Rungego Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu przy ul. Wojska Polskiego 52 odbędzie się

 

publiczna obrona pracy doktorskiej

mgr inż. Joanny Zielińskiej-Wasielicy 

 

Tytuł rozprawy:

„Potencjał biologiczny ekstraktów z owoców czarnej porzeczki (Ribem nigrum L.) i bzu czarnego (Sambucus nigra L.) w odniesieniu do otyłości i związanych z nią zaburzeń metabolicznych - badania in vitro

 

Promotor:

prof. UPP dr hab. Anna Olejnik

Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

Recenzenci:

prof. dr hab. Jadwiga Hamułka

Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

 

prof. URK dr hab. Aneta Koronowicz

Uniwersytet Rolniczy w Krakowie

 

Rozprawa doktorska została złożona do wglądu w Bibliotece Głównej Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu przy ul. Witosa 45. Streszczenie rozprawy doktorskiej i recenzje zamieszczone są na stronie Wydziału Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, zakładka Awanse naukowe – Przewody doktorskie.