Obrona pracy doktorskiej

Przewodnicząca Rady Naukowej Dyscypliny

Technologia Żywności i Żywienia

Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu

W dniu 14 grudnia 2023r. o godz. 11:00 w sali Kolegium Rungego Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu przy ul. Wojska Polskiego 52 odbędzie się

 

publiczna obrona pracy doktorskiej

mgr Jakuba Michała Kurka

 

Tytuł rozprawy:

„Ocena przeciwcukrzycowego potencjału glikozydów stewiolowych, indywidualnie i we współdziałaniu z L-argininą i chromem (III) w badaniach modelowych
in vitro i in vivo

 

Promotor:

prof. dr hab. Zbigniew Krejpcio

Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

Recenzenci:

prof. dr hab. Agata Wawrzyniak

Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

 

prof. dr hab. Ewa Cieślik

Uniwersytet Rolniczy w Krakowie

 

dr hab. inż. Joanna Sadowska, prof. ZUT

Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie