Cel: dostarczenie i poszerzenie wiedzy na temat żywności orientalnej, etnicznej i tradycyjnej, odgrywającej obecnie coraz większą rolę w kreowaniu nowych trendów żywieniowych i poszukiwaniu składników bioaktywnych przeciwdziałających chorobom cywilizacyjnym. Wykorzystanie wiedzy lokalnych społeczeństw, przy obecnej globalizacji gospodarki i możliwości użycia surowców uważanych dotychczas za egzotyczne, wyznacza trendy i stanowi ważne uzupełnienie wiedzy z zakresu nauk o żywności i żywieniu.
Plusy: Międzynarodowa kadra dydaktyczna, elastyczne podejście do frekwencji, zajęcia w zakładach produkujących żywność.
Dwa semestry nauki w języku angielskim. Międzynarodowa kadra dydaktyczna. Spotykamy się z reguły dwa razy w tygodniu – wtorki o 16 i piątki o 12.15. Więcej informacji: maciej.kuligowski@up.poznan.pl
Załącznik | Rozmiar |
---|---|
![]() | 0 bajtów |