Katarzyna Szambelan

Informacje kontaktowe

Pokój: 124

Telefon: 61-848 72 64
E-mail: katarzyna.szambelan@up.poznan.pl

 

Pełnione funkcje

Stanowisko: St. specjalista

Najważniejsze publikacje

Szambelan K., Nowak J., Szwengiel A., Jeleń H. (2020). Comparison of sorghum and maize raw distillates: Factors affecting ethanol efficiency and volatile by-product profile. Journal of Cereal Science 91,102863, 1-8.

Szambelan K., Nowak J., Szwengiel A., Jeleń H. (2020). Quantitative and qualitative analysis of volatile compounds in sorghum distillates obtained under various hydrolysis and fermentation conditions. Ind. Crop. Prod. 155, 112782.

Szambelan K., Nowak J., Szwengiel A., Jeleń H. (2020). A water-saving fermentation process for sorghum grain: The effect of re-using stillage liquid part on ethanol efficiency and volatile compounds. J. Clean. Prod. 265, 121830.

Szambelan K., Nowak J., Frankowski J., Szwengiel A., Jeleń H., Burczyk H. (2018). The comprehensive analysis of sorghum cultivated in Poland for energy purposes: Separate hydrolysis and fermentation and simultaneous saccharification and fermentation methods and their impact on bioethanol effectiveness and volatile by-products from the grain and the energy potential of sorghum straw. Bioresource Technology 250, 750–757.

Szambelan K., Nowak J., Szwengiel A., Jeleń H., Łukaszewski G. (2018). Separate hydrolysis and fermentation and simultaneous saccharification and fermentation methods in bioethanol production and formation of volatile by-products from selected corn cultivars. Industrial Crops and Products 118, 355-361.

Gumienna M., Szwengiel A., Lasik M., Szambelan K., Majchrzycki D., Adamczyk J., Nowak J., Czarnecki Z. (2016): Effect of corn grain variety on the bioethanol production efficiency. Fuel, 164: 386-392.

Gumienna M., Szwengiel A., Szczepańska-Alvarez A., Szambelan K., Lasik-Kurdyś M., Czarnecki Z., Sitarski A. (2016): The impact of sugar beet varieties and cultivation conditions on ethanol productivity. Biomass and Bioenergy, 85: 228-234.

Nowak J., Szambelan K., Nowak W. (2014): The impact of moist corn grain preservation on the ethanol yield of Simultaneous Saccharification and Fermentation, and on volatile by-products. Czech Journal of Food Sciences, vol. 32, No. 5:485-492.

Gumienna M., Szambelan K., Jeleń H., Czarnecki Z. (2014): Evaluation of ethanol fermentation parameters for bioethanol production from sugar beet pulp and juice. Journal of the Institute of Brewing, vol. 120, issue 4, 543-549.

Gumienna M., Szwengiel A., Szambelan K., Lasik M., Czarnecki Z. (2013): Wpływ nawożenia na dostępność węglowodanów i wydajność procesu fermentacji alkoholowej surowców skrobiowych. Aparatura Badawcza i Dydaktyczna 18, nr 4, 323-331.