Emilia Zawieja

Emilia Zawieja

mgr inż.

Doktorantka

Wykształcenie

2017 dietetyka, magister, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

2015 dietetyka, licencjat, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

 

Zainteresowania badawcze

żywienie w sporcie, zastosowanie suplementacji w celu poprawy zdolności wysiłkowych, metody regulacji masy ciała w sportach walki, wpływ strategii żywieniowych na metabolizm substratów energetycznych w trakcie wysiłku

Informacje kontaktowe

Telefon: +4861-8466057
E-mail:
emilia.zawieja@up.poznan.pl

Pełnione funkcje

doktorantka (opiekun: dr hab. A. Chmurzyńska)

Najważniejsze publikacje

Publikacje

Durkalec-Michalski K., Zawieja B., Zawieja E., Podgórski T., Jeszka J. Ocena sposobu żywienia, stanu odżywienia i zdolności wysiłkowych wybranej grupy mężczyzn uprawiających siatkówkę. Probl Hig Epidemiol 97(1): 56-61.

 

Durkalec-Michalski K, Zawieja E, Zawieja B , Podgórski T, Jurkowska D, Jeszka J. Influence of low versus moderate glycemic index of diet on substrate oxidation and energy expenditure during incremental exercise in endurance athletes: A randomized counterbalanced cross-over trial. Int J Food Sci Nutr. 2017 Dec 18:1-12. doi: 10.1080/09637486.2017.1411891

 

Durkalec-Michalski K, Zawieja E, Zawieja B , Buchowski M, Jurkowska D, Jeszka J. Effects of low versus moderate glycemic index diets on aerobic capacity in endurance runners: 3-week randomized controlled crossover trial (Przyjęty do publikacji w Nutrients)