Anna Rogaska

Anna Rogaska

mgr

Doktorantka

Wykształcenie

2014 magister dietetyki, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

 

Zainteresowania badawcze

dieta bezglutenowa, żywienie kliniczne, wzbogacanie żywności, żywność funkcjonalna, autyzm

Informacje kontaktowe

Telefon: +4861-8487594
E-mail:
anna.cerba@up.poznan.pl

Pełnione funkcje

doktorantka (opiekun: dr hab. J. Reguła)

Najważniejsze publikacje

Publikacje

  1. B. Kulczyński, B. Groszczyk, A. Cerba, A. Gramza-Michałowska, Owoce Goi jako źródło związków bioaktywnych w żywności – przegląd literatury, Nauka Przyroda Technologie 2014, tom 8, zeszyt 2
  2. J. Reguła, A. Cerba, J. Suliburska, A.A. Tinkov, In vitro bioavailability of calcium, magnesium, iron, zinc and copper from gluten free breads supplemented in natural additives, Biological Trace Element Reaserch 2017, DOI: 10.1007/s12011-017-1065-4