Instytutu Żywienia Człowieka i Dietetyki

OFERTA DYDAKTYCZNA

Rodzaje studiów

  • Studia stacjonarne magisterskie na kierunkach : Technologia i żywienie człowieka; Ochrona Środowiska; Agroturystyka.
  • Studia zaoczne inżynierskie na kierunku Technologia żywności i żywienie człowieka.
  • Studia magisterskie uzupełniające z zakresu technologii żywności i żywienia człowieka.
  • Studia podyplomowe z zakresu żywienia człowieka i dietetyki.

Realizowane przedmioty

  • Podstawy żywienia człowieka.
  • Żywienie człowieka.
  • Doświadczalnictwo.
  • Wybrane zagadnienia żywienia człowieka.
  • Podstawy edukacji żywieniowej.
  • Podstawy dietetyki.
  • Dietetyka.
  • Żywienie wybranych grup ludności z dietetyką.
  • Anatomia i fizjologia człowieka.
  • Dietetyka pediatryczna.
  • Żywienie kliniczne.
  • Żywienie człowieka z technologią gastronomiczną.
  • Toksykologia żywności.
  • Prawo żywnościowe.
  • Wybrane działy ekologii i ochrony konsumenta.
  • Wybrane zagadnienia toksykologii żywności i ochrony środowiska.
  • Seminaria i konwersatoria specjalizacyjne.
Polski