Rodzaje studiów
- Studia stacjonarne magisterskie na kierunkach : Technologia i żywienie człowieka; Ochrona Środowiska; Agroturystyka.
- Studia zaoczne inżynierskie na kierunku Technologia żywności i żywienie człowieka.
- Studia magisterskie uzupełniające z zakresu technologii żywności i żywienia człowieka.
- Studia podyplomowe z zakresu żywienia człowieka i dietetyki.
Realizowane przedmioty
- Podstawy żywienia człowieka.
- Żywienie człowieka.
- Doświadczalnictwo.
- Wybrane zagadnienia żywienia człowieka.
- Podstawy edukacji żywieniowej.
- Podstawy dietetyki.
- Dietetyka.
- Żywienie wybranych grup ludności z dietetyką.
- Anatomia i fizjologia człowieka.
- Dietetyka pediatryczna.
- Żywienie kliniczne.
- Żywienie człowieka z technologią gastronomiczną.
- Toksykologia żywności.
- Prawo żywnościowe.
- Wybrane działy ekologii i ochrony konsumenta.
- Wybrane zagadnienia toksykologii żywności i ochrony środowiska.
- Seminaria i konwersatoria specjalizacyjne.
Polski