WYKŁADY I ĆWICZENIA organizowane są dla uczniów w pracowniach i laboratoriach Wydziału.
Są dostosowywane są do liczebności i wieku uczniów.
Mają na celu pogłębienie wiedzy i rozwinięcie zainteresowań o żywności i żywieniu.
Są okazją do spotkań z pracownikami, doktorantami i studentami Uczelni.
Podczas zajęć prezentowana jest nowoczesna aparatura badawcza.
Po zajęciach możliwa jest wycieczka po KAMPUSIE UCZELNI (budynki Wydziału, dziekanat, akademiki, stołówka, biblioteka, itp.).
Zajęcia organizowane są w ramach porozumienia Wydziału i Szkoły.
ZAPRASZAMY SZKOŁY DO WSPÓŁPRACY!!!
W roku akademickim 2022/2023 na zajęciach na Wydziale byli uczniowie
- Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Strzałkowie
- XIV Liceum Ogólnokształcące im. Kazimierza Wielkiego w Poznaniu
- Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Marszewie
- Zespołu Szkół Gastronomiczno – Hotelarskich w Kaliszu
- Zespołu Szkół nr 1 im. Powstańców Wielkopolskich w Swarzędzu
- Zespołu Szkół Ponadpodstawowych nr 1 w Łęczycy
- Zespołu Szkół Ponadpodstawowych oraz Technikum Rachunkowości w Jarocinie
- Szkoły Podstawowej im. Astrid Lindgren w Dąbrowie
- Zespołu Szkół w Kleszczewie
- Zespołu Szkół Zawodowych nr 2 w Kutnie
- Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego im. J. J. Śniadeckich w Poznaniu
W CELU ZORGANIZOWANIA ZAJĘĆ zapraszamy do kontaktu z Pełnomocnikiem Dziekana ds. Jednostek Patronackich Prof. UPP dr hab. Dorotą Cais-Sokolińską cais@up.poznan.pl