Rady Programowe Kierunków Studiów

Rada Programowa Kierunku Studiów Technologia Żywności i Żywienie Człowieka

Skład Rady Programowej Kierunku Studiów Technologia Żywności i Żywienie Człowieka na kadencję 2024-2028 (Zarządzenie Rektora 89/2024)

 

Przewodniczący: prof. UPP dr hab. Dominik Kmiecik

Nauczyciele akademiccy:  

  • prof. UPP dr hab. Krzysztof Dwiecki,
  • prof. UPP dr hab. Marzena Gawrysiak-Witulska,
  • prof. UPP dr hab. Kamila Myszka,
  • prof. UPP dr hab. Krystyna Szymandera-Buszka,
  • dr hab. Przemysław Kowalczewski,
  • dr hab. Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak,
  • dr hab. Agnieszka Makowska,
  • dr hab. Beata Mikołajczak,
  • dr inż. Anna Grygier,
  • dr inż. Anna Kaczmarek,
  • dr inż. Krzysztof Przybył,
  • mgr. inż. Natalia Kasałka-Czarna.

Przedstawiciele studentów:

  • Dawid Kowala,
  • Kinga Poręba.

Przedstawiciele otoczenia społeczno-gospodarczego:

  • Sławomir Kosicki,
  • Barbara Stawicka.

Rada Programowa Kierunku Studiów Dietetyka

Skład Rady Programowej Kierunku Studiów Dietetyka na kadencję 2024-2028 (Zarządzenie Rektora 87/2024)

Przewodnicząca: prof. dr hab. Agata Chmurzyńska

Członkowie:

Nauczyciele akademiccy

  • prof. UPP dr hab. Joanna Bajerska,
  • dr hab. Jacek Anioła,
  • dr hab. Agnieszka Bilska,
  • dr hab. Krzysztof Dziedzic,
  • dr hab. Marzanna Hęś, 
  • dr hab. Karolina Łagowska, 
  • dr hab. Katarzyna Waszkowiak, 
  • dr hab. Małgorzata Woźniewicz,
  • dr Aleksandra Bykowska-Derda,
  • dr Ewelina Król, 
  • dr Aneta Tomczak.

Przedstawiciele studentów:

  • Magdalena Dębińska-Kubiak,
  • Łukasz Nowak.

Przedstawiciele otoczenia społeczno-gospodarczego:

  • dr Ewa Bulczak
  • dr Marta Kutyna-Bakalarska, 
  • dr Ewa Wietrak.

Rada Programowa Kierunku Studiów Jakość i Bezpieczeństwo Żywności

Skład Rady Programowej Kierunku Studiów Jakość i Bezpieczeństwo Żywności na kadencję 2024-2028 (Zarządzenie Rektora UP w Poznaniu  88/2024)

Przewodnicząca: prof. UPP dr hab. Renata Cegielska-Radziejewska

Nauczyciele akademiccy:

  • prof. dr hab. Joanna Kobus-Cisowska,  
  • prof. dr hab. Jerzy Stangierski, 
  • prof. dr hab. Kinga Stuper-Szablewska, 
  • prof. UPP dr hab. Kamila Myszka, 
  • dr hab. Halina Staniek, 
  • dr inż. Agata Biadała, 
  • dr inż. Jolanta Gawałek, 
  • dr inż. Tomasz Szablewski, 
  • dr inż. Łukasz Tomczyk, 
  • dr Aleksander Wasiuta.

Przedstawiciel studentów:

  • Karolina Flis, 
  • Magdalena Zielińska

Przedstawiciel otoczenia społeczno-gospodarczego:

  • Witold Szułczyński

Rada Programowa Kierunku Studiów Projektowanie Żywności

Skład Rady Programowej Kierunku Studiów Projektowanie Żywności  na kadencję 2024-2028 (Zarządzenie Rektora 90/202417/2025)

 

Przewodnicząca: dr inż. Małgorzata Muzolf-Panek

Nauczyciele akademiccy:  

  • prof. dr hab. Agnieszka Piotrowska-Cyplik,
  • prof. UPP dr hab. Dorota Piasecka-Kwiatkowska, 
  • prof. UPP dr hab. Tomasz Piechota,
  • prof. UPP dr hab. Dominik Kmiecik, 
  • dr hab. Róża Biegańska-Marecik, 
  • dr hab. Przemysław Kowalczewski, 
  • dr hab. Barbara Stachowiak,  
  • dr inż. Michał Gazdecki,
  • dr inż. Marcin Kidoń, 
  • dr inż. Łukasz Masewicz, 
  • dr inż. Krzysztof Przybył, 
  • mgr inż. Natalia Kasałka-Czarna.

Przedstawiciele studentów:

  • Kamila Lichodziejewska,
  • Dorota Matuszak.

Przedstawiciel otoczenia społeczno-gospodarczego:

  • Mariusz Gmerek.