Rada Programowa Kierunku Studiów Technologia Żywności i Żywienie Człowieka
Skład Rady Programowej Kierunku Studiów Technologia Żywności i Żywienie Człowieka na kadencję 2024-2028 (Zarządzenie Rektora 89/2024)
Przewodniczący: prof. UPP dr hab. Dominik Kmiecik
Nauczyciele akademiccy:
- prof. UPP dr hab. Krzysztof Dwiecki,
- prof. UPP dr hab. Marzena Gawrysiak-Witulska,
- prof. UPP dr hab. Kamila Myszka,
- prof. UPP dr hab. Krystyna Szymandera-Buszka,
- dr hab. Przemysław Kowalczewski,
- dr hab. Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak,
- dr hab. Agnieszka Makowska,
- dr hab. Beata Mikołajczak,
- dr inż. Anna Grygier,
- dr inż. Anna Kaczmarek,
- dr inż. Krzysztof Przybył,
- mgr. inż. Natalia Kasałka-Czarna.
Przedstawiciele studentów:
- Dawid Kowala,
- Kinga Poręba.
Przedstawiciele otoczenia społeczno-gospodarczego:
- Sławomir Kosicki,
- Barbara Stawicka.
Rada Programowa Kierunku Studiów Dietetyka
Skład Rady Programowej Kierunku Studiów Dietetyka na kadencję 2024-2028 (Zarządzenie Rektora 87/2024)
Przewodnicząca: prof. dr hab. Agata Chmurzyńska
Członkowie:
Nauczyciele akademiccy:
- prof. UPP dr hab. Joanna Bajerska,
- dr hab. Jacek Anioła,
- dr hab. Agnieszka Bilska,
- dr hab. Krzysztof Dziedzic,
- dr hab. Marzanna Hęś,
- dr hab. Karolina Łagowska,
- dr hab. Katarzyna Waszkowiak,
- dr hab. Małgorzata Woźniewicz,
- dr Aleksandra Bykowska-Derda,
- dr Ewelina Król,
- dr Aneta Tomczak.
Przedstawiciele studentów:
- Magdalena Dębińska-Kubiak,
- Łukasz Nowak.
Przedstawiciele otoczenia społeczno-gospodarczego:
- dr Ewa Bulczak,
- dr Marta Kutyna-Bakalarska,
- dr Ewa Wietrak.
Rada Programowa Kierunku Studiów Jakość i Bezpieczeństwo Żywności
Skład Rady Programowej Kierunku Studiów Jakość i Bezpieczeństwo Żywności na kadencję 2024-2028 (Zarządzenie Rektora UP w Poznaniu 88/2024)
Przewodnicząca: prof. UPP dr hab. Renata Cegielska-Radziejewska
Nauczyciele akademiccy:
- prof. dr hab. Joanna Kobus-Cisowska,
- prof. dr hab. Jerzy Stangierski,
- prof. dr hab. Kinga Stuper-Szablewska,
- prof. UPP dr hab. Kamila Myszka,
- dr hab. Halina Staniek,
- dr inż. Agata Biadała,
- dr inż. Jolanta Gawałek,
- dr inż. Tomasz Szablewski,
- dr inż. Łukasz Tomczyk,
- dr Aleksander Wasiuta.
Przedstawiciel studentów:
- Karolina Flis,
- Magdalena Zielińska.
Przedstawiciel otoczenia społeczno-gospodarczego:
- Witold Szułczyński
Rada Programowa Kierunku Studiów Projektowanie Żywności
Skład Rady Programowej Kierunku Studiów Projektowanie Żywności na kadencję 2024-2028 (Zarządzenie Rektora 90/2024, 17/2025)
Przewodnicząca: dr inż. Małgorzata Muzolf-Panek
Nauczyciele akademiccy:
- prof. dr hab. Agnieszka Piotrowska-Cyplik,
- prof. UPP dr hab. Dorota Piasecka-Kwiatkowska,
- prof. UPP dr hab. Tomasz Piechota,
- prof. UPP dr hab. Dominik Kmiecik,
- dr hab. Róża Biegańska-Marecik,
- dr hab. Przemysław Kowalczewski,
- dr hab. Barbara Stachowiak,
- dr inż. Michał Gazdecki,
- dr inż. Marcin Kidoń,
- dr inż. Łukasz Masewicz,
- dr inż. Krzysztof Przybył,
- mgr inż. Natalia Kasałka-Czarna.
Przedstawiciele studentów:
- Kamila Lichodziejewska,
- Dorota Matuszak.
Przedstawiciel otoczenia społeczno-gospodarczego:
- Mariusz Gmerek.