OBRONA PRACY DOKTORSKIEJ

Przewodnicząca Rady Naukowej Dyscypliny

Technologia Żywności i Żywienia

Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu

Publiczna obrona pracy doktorskiej

W dniu 6 marca 2025r. o godz. 09:00 w sali Kolegium Rungego Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu przy ul. Wojska Polskiego 52 odbędzie się

publiczna obrona pracy doktorskiej

mgr inż. Iwony Marii Kawackiej

Tytuł rozprawy:

 „Analiza  bioróżnorodności izolatów bakterii Listeria monocytogenes pochodzących z przemysłu mięsnego w kontekście ich wrażliwości na chlorek benzalkoniowy”

Promotor: 
dr hab. Agnieszka Olejnik-Schmidt
Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

Recenzenci: 
prof. IBPRS-PIB, dr hab. inż. Barbara Sokołowska
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowy Instytut Badawczy

dr hab. Piotr Domaradzki, prof. uczelni
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie

dr hab. inż. Wioleta Chajęcka-Wierzchowska
Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie

 

Rozprawa doktorska została złożona do wglądu w Bibliotece Głównej Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu przy ul. Witosa 45. Streszczenie rozprawy doktorskiej i recenzje zamieszczone są na stronie Wydziału Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, zakładka Awanse naukowe – Przewody doktorskie.