Microwave Processing of Foods: Challenges, Advances and Prospects
Redakcja naukowa: Anubhav Pratap Singh, Ferruh Erdogdu, Shaojin Wang, Hosahalli S. Ramaswamy
Wydawca: Springer 2024
Sustainable food. Production and consumption perspectives
Redakcja naukowa: Katarzyna Pawlak-Lemańska, Barbara Borusiak, Ewa Sikorska
Wydawca: Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu 2024

Żywienie człowieka a zdrowie publiczne Tom 3
Redakcja naukowa: Jan Gawęcki, Wojciech F. Roszkowski
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN, Warszawa, 2023
Żywienie człowieka zdrowego i chorego. Tom 2
Redakcja naukowa: Marian Grzymisławski, Moszak Małgorzata
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN, Warszawa, 2022
Żywienie człowieka Tom 1 Podstawy nauki o żywieniu
Redakcja naukowa: Jan Gawęcki
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN, Warszawa, 2022
Tea as a Food Ingredient Properties, Processing, and Health Aspects
Redakcja naukowa: Junfeng Yin, Zhusheng Fu, Yongquan Xu
Wydawca: Boca Raton, CRC Press Taylor and Francis Group, 2022
Żywność dzisiaj. Lokalna czy globalna, tradycyjna czy innowacyjna?
Redakcja naukowa: Monika Beszterda-Buszczak, Monika Przeor
Wydawca: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Poznań 2022
Multiple Biological Activities of Unconventional Seed Oils
Redakcja naukowa: Abdalbasit Adam Mariod
Wydawca: London : Elsevier Inc., 2022
Lipid Oxidation in Food and Biological Systems A Physical Chemistry Perspective
Redakcja naukowa: Carlos Bravo-Diaz
Wydawca: Cham, Springer, 2022
Synthetic Biology of Yeasts Tools and Applications
Redakcja naukowa: Farshad Darvishi Harzevili
Wydawca: Cham, Springer, 2022
Fourteenth International Conference on Digital Image Processing (ICDIP 2022)
Redakcja naukowa: Xudong Jiang, Wenbing Tao, Deze Zeng, Yi Xie
Wydawca: Bellingham, SPIE, 2022
Food nowadays – local or global, traditional or innovative? Conference monograph
Redakcja naukowa: Monika Przeor
Wydawca: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Poznań 2022
Coffee Science : Biotechnological Advances, Economics, and Health Benefits
Redakcja naukowa: Akula Ramakrishna, Parvatam Giridhar, Magdalena Jeszka-Skowron
Wydawca: Boca Raton, CRC Press, 2022
Zdrowie człowieka – profilaktyka, rozpoznawanie i leczenie chorób
Autor: Kamil Maciąg, Monika Maciąg
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe TYGIEL sp. z o.o., 2021
Thirteenth International Conference on Digital Image Processing (ICDIP 2021)
Redakcja naukowa: Xudong Jiang, Hiroshi Fujita
Wydawca: Bellingham, SPIE, 2021
Przyszłość w żywności - żywność w przyszłości
Redakcja naukowa: Anna M. Salejda, Anna Kancelista
Wydawca: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wrocław 2021
Białka mięśniowe jako wskaźniki jakości mięsa wieprzowego wychładzanego ze zróżnicowaną szybkością oraz mięsa bydła z wadą DFD
Autor: Beata Mikołajczak
Wydawca: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Poznań 2021
Current trends in Quality Science - design, quality and safety of products / Ed. Inga Klimczak
Redakcja naukowa: Inga Klimczak
Wydawca: Cham, Springer, 2021
Analytical Methods in the Determination of Bioactive Compounds and Elements in Food
Redakcja naukowa: Magdalena Jeszka-Skowron, Agnieszka Zgoła-Grześkowiak, Tomasz Grześkowiak, Akula Ramakrishna
Wydawca: Cham, Springer, 2021
Psychodietetyka
Redakcja naukowa: Anna Brytek-Matera
Wydawca: PZWL Wydawnictwo Lekarskie, Warszawa, 2020
Practical Aspects of Chemical Engineering : Selected contributions from PAIC 2019
Redakcja naukowa: Marek Ochowiak, Szymon Woziwodzki, Piotr Tomasz Mitkowski, Michał Doligalski
Wydawca: Cham, Springer, 2020
Szkodliwe substancje w żywności Pochodzenie, działanie, zagrożenia zdrowotne
Redakcja naukowa: Agata Witczak, Zdzisław E. Sikorski
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN, Warszawa, 2020
Wpływ technologii minimalnego przetwarzania na jakość sensoryczną i mikrobiologiczną oraz zawartość związków biologicznie aktywnych w jarmużu (Brassica oleracea L. var. acephala DC.)
Autor: Róża Biegańska-Marecik
Wydawca: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Poznań 2019
Wrażliwość smakowa oraz postawy osób starszych wobec żywności, ze szczególnym uwzględnieniem żywności funkcjonalnej
Autor: Anna Jędrusek-Golińska
Wydawca: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Poznań 2019
Analiza właściwości wybranych bakteriocyn klasy IIa uzyskanych w układach heterologicznych
Autor: Agnieszka Olejnik-Schmidt
Wydawca: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Poznań 2019
Wykorzystanie komputerowej analizy obrazu do oceny struktury i różnicowania jakości wybranych produktów mięsnych
Autor: Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak
Wydawca: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Poznań 2019
Oleje roślinne i przeciwutleniacze naturalne jako składniki kształtujące jakość wędlin podrobowych typu pasztetowa
Autor: Agnieszka Bilska
Wydawca: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Poznań 2019
Eleventh International Conference on Digital Image Processing (ICDIP 2019)
Redakcja naukowa: Jenq-Neng Hwang, Xudong Jiang
Wydawca: Bellingham, SPIE, 2019
Advances in Manufacturing II, Vol. 4, Mechanical engineering
Redakcja naukowa: Bartosz Gapiński, Marek Szostak, Vitalii Ivanov
Wydawca: Cham, Springer, 2019
The Nutritional Biochemistry of Chromium (III)
Redakcja naukowa: John B. Vincent
Wydawca: Elsevier, Amsterdam, Netherlands 2019
Technologiczne i żywieniowe aspekty wykorzystania ziarna krajowych odmian pszenżyta
Autor: Agnieszka Makowska
Wydawca: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Poznań 2019
PRODUKTY MLECZNE : TECHNOLOGIA I ROLA W ŻYWIENIU CZŁOWIEKA
Redakcja naukowa: Jan Gawęcki, Jan Pikul
Wydawca: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Poznań 2018
NOWE HORYZONTY W NAUKACH PRZYRODNICZYCH Monografia pokonferencyjna III Ogólnopolskiej Konferencji BIOT 2018
Redakcja naukowa: Marta Cieślik, Maria Różańska, Przemysław Kowalczewski
Wydawca: Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Poznań 2018
Chemia żywności Tom 1 Główne składniki żywności
Redakcja naukowa: Zdzisław Sikorski, Hanna Staroszczyk
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN, Warszawa, 2017
Chemia żywności Tom 2 Biologiczne właściwości składników żywności
Redakcja naukowa: Hanna Staroszczyk, Zdzisław Sikorski
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN, Warszawa, 2017
Analiza żywności. Wybrane metody oznaczeń jakościowych i ilościowych składników żywności
Redakcja naukowa: Małgorzata Nogala-Kałucka
Wydawca: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Poznań 2016
BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI W ŁAŃCUCHU ŻYWNOŚCIOWYM
Redakcja naukowa: Grażyna Lewandowicz, Agnieszka Makowska
Wydawca: Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Poznań 2016
BIOPRODUKTY - POZYSKIWANIE, WŁAŚCIWOŚCI I ZASTOSOWANIE W PRODUKCJI ŻYWNOŚCI
Redakcja naukowa: Grażyna Lewandowicz, Joanna Le Thanh-Blicharz
Wydawca: Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Poznań 2016
NOWOCZESNE TECHNOLOGIE PRODUKCJI ŻYWNOŚCI
Redakcja naukowa: Hanna Maria Baranowska, Michał Piątek
Wydawca: Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Poznań 2016
WSPÓŁCZESNE TRENDY W KSZTAŁTOWANIU JAKOŚCI ŻYWNOŚCI
Redakcja naukowa: Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Renata Cegielska-Radziejewska
Wydawca: Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Poznań 2016
ZAGOSPODAROWANIE UBOCZNYCH PRODUKTÓW PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO
Redakcja naukowa: Danuta Górecka, Edward Pospiech
Wydawca: Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Poznań 2016